COVID-19

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1881/29.5.2020: Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19 με αρ. φύλλου 2084 δημοσιευμένη τις 30 Μάϊου 2020 στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού http://www.mintour.gov.gr/.

Στο τουριστικό κατάλυμα Villa 9 Μούσες προβλέπονται και ισχύουν τα ακόλουθα:

 1. Η ιδιοκτήτρια του καταλύματος Βαμβακούρη Μαρουσώ έχει καταρτιστεί από το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσω τηλεκπαίδευσης στο webinar: «Νέοι κανόνες υγιεινής & ασφάλειας για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων» που έλαβε χώρα στις 10 Ιουνίου 2020.
 2. Έχει καταρτιστεί έντυπο έγγραφο σχεδίου δράσης για το κατάλυμα Villa 9 Μούσες από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έπειτα από οδηγίες του Επιμελητήριο Κυκλάδων και της Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου.
 3. Ορίζεται η ιδιοκτήτρια Βαμβακούρη Μαρουσώ ως συντονίστρια για την επίβλεψη του σχεδίου δράσης και υπεύθυνη τήρησης των πρωτοκόλλων στο κατάλυμα.
 4. Η ιδιοκτήτρια του καταλύματος έχει ενημερώσει και εκπαιδεύσει το προσωπικό του καταλύματος αναφορικά με τα νέα μέτρα και το πως πρέπει να εφαρμόζονται.
 5. Παρατίθεται υπεύθυνη δήλωση του προσωπικού ότι έχει λάβει εκπαίδευση από την ιδιοκτήτρια.
 6. Το τουριστικό κατάλυμα Villa 9 Μούσες χορηγεί στο προσωπικό Μ.Α.Π και μεριμνά για την επάρκεια τους.
 7. Αν μέλος του προσωπικού παρουσιάσει συμπτώματα υποχρεούται να παραμείνει στο σπίτι, να επικοινωνήσει με οικογενειακό Ιατρό, να εξεταστεί στο Γενικό Νοσοκομείου Σύρου και όταν η εξέταση είναι αρνητική μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του. Η ιδιοκτήτρια πρέπει να είναι ενήμερη από την πρώτη στιγμή.
 8. Το προσωπικό ΔΕΝ διαμένει στο τουριστικό κατάλυμα Villa 9 Μούσες.
 9. Τηρείται αρχείο καταλύματος και βιβλίο συμβάντων COVID-19 για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας (ονοματεπώνυμο, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης-αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας κ.α.)
 10. Το κατάλυμα επικοινωνεί τα μέτρα και το σχέδιο δράσης στο προσωπικό και στους ενοικιαστές (και σε πιθανά λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη).
 11. Το κατάλυμα δεν διαθέτει κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους. Η χρήση των κοινόχρηστων εξωτερικών χώρων δεν συνίσταται στους ενοικιαστές,. Όταν γίνεται χρήση αυτών συνιστάται η χρήση των Μ.Α.Π. Οι εξωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται ανά δύο ημέρες.
 12. Το προσωπικό φέρει Μέτρα Ατομικής Προστασίας (μάσκα, γάντια, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικού διαλύματος κ.α.).
 13. Το κατάλυμα διαθέτει ειδικό εξοπλισμό (medical kit) για την περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος (γάντια, μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά, μαντηλάκια, θερμόμετρο).
 14. Το κατάλυμα δεν διαθέτει ρεσεψιόν.
 15. Η επικοινωνία των ενοικιαστών με την διεύθυνση πρέπει να γίνεται σε ανοικτό χώρο και να τηρούνται οι αποστάσεις.
 16. Συνίσταται οι διαδικασίες check-in/out και πληρωμής να πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο του καταλύματος και να τηρούνται οι αποστάσεις.
 17. Τo check-out πρέπει να γίνεται πριν τις 11.00 π.μ και το check -in μετά τις 3.00 μ.μ.
 18. Τα δωμάτια καθαρίζονται και αερίζονται επαρκώς κατά τις ώρες που μεσολαβούν μεταξύ των διαμονών.
 19. Απαγορεύεται η είσοδος μη διαμενόντων στα δωμάτια.
 20. Τα κλειδιά των δωματίων απολυμαίνονται μετά το check-out και πριν το check-in.
 21. Καθαρισμός Δωματίου: Πραγματοποιείται έπειτα από συνεννόηση κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα εάν το επιθυμεί ο ενοικιαστής και σε ώρες που απουσιάζει από το κατάλυμα.
 22. Τηρούνται τα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σύμφωνα με την αρ. Δ1Γ/γ.π/ΟΙΚΟ 19954/20.03.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα Καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας τους SARS-CoCV-2».
 23. Τηρείται το πρωτόκολλο υπηρεσιών καθαριότητας – housekeeping.
 24. Ο ιματισμός και οι πετσέτες καθαρίζονται και απολυμαίνονται από το στεγνοκαθαριστήριο Κρίνος – Ράπτης Γ και Υιός Ο.Ε (Πάροδος Ηρώων Πολυτεχνείου, Ερμούπολη, 84100, τηλ: 22818081116). Τα καθαρά είδη ιματισμού παραδίδονται στο κατάλυμα σε ειδικές συσκευασίες και αποθηκεύονται σε χώρο του καταλύματος.
 25. Από τα δωμάτια έχουν αφαιρεθεί διακοσμητικά στοιχεία και τοποθετούνται καλύμματα μίας χρήσης σε χειριστήρια τηλεόρασης και κλιματισμού.
 26. Το κατάλυμα ΔΕΝ διαθέτει κοινόχρηστα εστιατόρια, μπαρ, μπουφέ πρωινού, ανελκυστήρα, γυμναστήριο, WC και πισίνα.
 27. Το νερό της Σύρου ΔΕΝ είναι πόσιμο.
 28. Όλα τα άνωθεν επικοινωνούνται ΚΑΙ προφορικά στους ενοικιαστές.
 29. Το παρών έγγραφο τοποθετείται σε εμφανή θέση στο κατάλυμα και οι ενοικιαστές υποχρεούνται να το διαβάσουν.

Παρακαλούμε τους ενοικιαστές των δωματίων του τουριστικού καταλύματος Villa 9 Μούσες, να τηρούν αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σας Ευχαριστούμε
Villa 9 Μούσες